سیستم مدیریت محتوا CMS چیست؟

مدیریت محتوای وب

سامانه مدیریت محتوا یا همان CMS (به انگلیسی: Content Management System)، یک برنامه رایانه‌ای است که امکان انتشار، ویرایش و مدیریت محتوا، سازماندهی، حذف و همچنین نگهداری از طریق یک رابط مرکزی فراهم می‌کند. یک سیستم مدیریت محتوا از دو عنصر تشکیل شده‌است:

  • نرم‌افزار مدیریت محتوا (CMS) که به مدیر محتوا یا نویسنده، که ممکن است دانش لازم در مورد زبان نشانه گزاری (HTML) را نداشته باشد، اجازه می‌دهد تا ایجاد، ویرایش و حذف محتوای یک وب سایت را بدون نیاز به تخصص یک وب‌مستر، مدیریت کند.
  • نرم‌افزار تحویل محتوا (CDA) که با تفسیر و استفاده از آن اطلاعات وبگاه را بروز رسانی شود.

تاریخچه

سامانه‌های مدیریت محتوا به صورت متن‌باز از سال ۱۹۹۰ پدیدار شدند. از مهم‌ترین سامانه‌های متن باز دنیا جوملا، وردپرس، پرستاشاپ و دروپال می‌توان اشاره کرد. شما می‌توانید به راحتی یکی از سامانه‌های متن باز را روی فضای مجازی آپلود کرده و اقدام به طراحی سایت کنید.

سیستم مدیریت محتوای وب

یک سیستم مدیریت محتوا (سیستم مدیریت محتوای وب) یک نرم‌افزار همراه یا مستقل برای ایجاد، گسترش، مدیریت و ذخیره محتوا در صفحات وب است. محتوای وب سایت شامل متن، گرافیک، عکس، ویدئو، صدا و کد است که برای نمایش محتوا یا تعامل با کاربر استفاده می‌شود. مدیریت محتوا نقش زیادی در تجارت امروز دارد و پایه و اساس وبلاگ نویسی، انتشار مقالات، اخبار، توضیحات محصولات و … در وب سایت است.

به عنوان مثال وردپرس (WordPress) یکی از این سامانه‌های مدیریت محتوای وب می‌باشد که از محبوبیت بسیار بالایی نیز برخوردار است و هر روز که می‌گذرد بر تعداد کاربران این پلتفرم افزوده می‌شود.نمونه‌های دیگری هم از سامانه‌های مدیریت محتوای وب وجود دارند، به عنوان مثال می‌توان از سیستم‌های دروپال، جوملا، اوپن کارت، پرستا شاپ و… به عنوان سیستم‌های مدیریت محتوای دیگر نیز یاد کرد.

توسعه امکانات وب سایت از طریق افزونه‌ها

افزودن امکانات جدید در سیستم‌های مدیریت محتوا به سادگی از طریق نصب افزونه امکانپذیر است. افزونه چیست؟ پلاگین یا افزونه یک نرم‌افزار کوچک شامل گروهی از توابع است که می‌تواند در وب سایت‌های وردپرسی یا سایر سیستم‌های مدیریت محتوا اضافه شود. افزونه‌های وردپرس به زبان php نوشته شده و با وردپرس یکپارچه می‌شوند، آنها کارکرد یا ویژگی‌های جدیدی به سایت وردپرسی اضافه می‌کنند. حدوداً بیش از ۱ میلیون افزونه برای وردپرس وجود دارد. پلاگین یا افزونه‌ها با اضافه شدن به وب سایت شما می‌توانند قابلیت‌های بیشتری برای توسعه فروشگاه، افزودن فرم‌های تماس و … اضافه کنند. یکی از دلایل محبوبت وردپرس همین افزونه‌ها هستند. چون هزاران نمونه از آنها وجود دارد که آنچه در ذهن شماست را پیاده می‌کند. پس از نصب آنها بخش جدیدی به پیشخوان وردپرس اضافه می‌شود که در این بخش‌ها می‌توان تنظیمات افزونه را انجام داد. تقریباً برای هر کاری افزونه ای وجود دارد. در صورتیکه افزونه مورد نظر شما پیدا نشد می‌توانید از برنامه نویسان php کمک بگیرید و درخواست نوشتن پلاگین اختصاصی خود را بدهید.

منبع: ویکیپدیا

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *